Voor maneges en verenigingen

Open Manegedagen belangrijker dan ooit! Laat zien waar de paardenpassie begint

De maatschappelijke druk op de hippische sector neemt toe. Er wordt als sector hard gewerkt om ervoor te zorgen dat we paarden kunnen blijven houden én rijden. Een belangrijke functie voor jou als paardenprofessionals om ervoor te zorgen iedereen met eigen ogen kan zien hoe goed jij voor jouw paarden en ruiters zorgt. Doe met jouw bedrijf mee aan de Open Manegedagen en stel jouw deuren open tussen 20 en 29 september de Open Manegedagen. Laat samen met alle andere manegehouders in Nederland zien wat paarden voor ons betekenen! We moeten het nú met elkaar gaan doen, want de urgentie is groter dan ooit!

Op zaterdag 21, zondag 22, woensdag 25, zaterdag 28 en zondag 29 september kunnen FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen met eigen accommodatie hun locatie weer openstellen voor het publiek om bekendheid in de buurt te vergroten en meer mensen kennis te laten maken met de paarden(sport). FNRS en KNHS ondersteunen de organisaties met een GRATIS Open Manegedagenpakket die voor een deel zelf samengesteld kan worden.

Gratis promotiepakket aangeboden door de FNRS en KNHS

Deelnemende bedrijven bepalen zelf het programma van hun open dag, maar het Open Manegedagenpakket ondersteunt in het organiseren van deze dag. Zo bevat het pakket onder andere een uitgebreid draaiboek voor de organisatie, aankondigingsposters, informatieve posters over paardenwelzijn, een daarbij behorende quiz, knutselmateriaal, versiering, foto-items voor een winactie en andere inspiratie voor een geslaagde open dag. 

Met de materialen in het pakket kunnen bezoekers op een leuke manier kennis maken met het bedrijf of vereniging en worden ze geïnformeerd en geïnspireerd over onze mooie sector. Voor deelnemende bedrijven en verenigingen wordt het pakket gratis aangeboden door de FNRS en KNHS.  

Pakket op maat

De inhoud van het pakket kan je aanpassen naar de wens van jouw doelgroep. Na de sluitingsdatum voor het aanmelden ontvang je een lijst waaruit je kan kiezen welk (promotie)materiaal en spelletjes je op jouw Open Manegedag wil gebruiken. 

Aanmelden Open Manegedagen FNRS-bedrijven en KNHS-verenigingen

Wil je met jouw bedrijf dit jaar deelnemen aan de Open Manegedagen? Meld je dan vóór 15 juli 2024 hier aan. Wij promoten jouw Open Manegedag op de website, Instagram en Facebook van de Open Manegedagen. KNHS-verenigingen met een eigen accommodatie mogen een e-mail sturen naar ondernemersdesk@fnrs.nl met vermelding van KNHS-nummer.

 

 

Ervaringen

RC Balemans: “De Open Manegedagen hebben ons meer bekendheid gegeven”

Carola Balemans van Ruitersportcentrum Balemans nam met haar manegebedrijf in 2018 en 2019 deel aan de Open Manegedagen: “Wij vinden het heel erg leuk om mee te doen. We waren het eerste jaar net gestart en het heeft ons wel wat meer bekendheid gegeven. Mensen weten ons nu beter te vinden. Het pakket is super leuk, heel interactief. We kleden het zelf nog wat aan en doen de spelletjes in een partytent. In de binnenrijbaan doen we ponyrijden en rondleidingen, zoals het vanuit de Open Manegedagen wordt aangegeven in het draaiboek. We houden ons altijd wel goed aan het draaiboek van de Open Manegedagen. We willen tijdens de open dag mensen informeren over de paardensport.” 

RC Zeewolde: “Automatisch meer bekendheid door ondersteuning”

Iris Mensink van Ruitersportcentrum Zeewolde heeft met haar manegebedrijf ook in 2018 en 2019 deelgenomen aan de Open Manegedagen: “Afgelopen jaar hebben wij meegedaan met de Open Manegedagen en het was een feestelijke dag. Het pakket vereenvoudigt de organisatie. Door middel van het promotiemateriaal en de acties die er landelijk aan gekoppeld worden heb je automatisch meer bekendheid. Het was dan ook een drukke dag. De aankleding uit het pakket geeft de open dag de extra sfeer die je op je terrein wilt hebben tijdens zo’n gezellige dag.”